Stockholm-Bishkek

Inte mycket att saga om resan fran Stockholm egentligen, bara ett konstaterande att bland det varsta jag vet
ar forberedelserna infor resor. Hur manga ganger per dag ska man behova kolla at passet fortfarande ligger pa sin plats vid vaskan eller fa allvarlig angest for att man tror sig har glomt en sked eller ett extra par kalsonger.

Nu ar jag ivarjefall pa plats i Kirgizstans huvudstad Bishkek som dingnar under varmeboljan. I natt nar jag landade klockan 04 var det behagliga 23 grader, dagstemeperaturen ar narmare 40. Pa fredag ska det tydligen bli 45!
Jag vet att jag alltid klagar pa varmen men man maste fa klaga pa nagonting.

Annars ar det bra, det ar inget paradis men ett mer eller mindre valordnad fd. sovjetstad. Inga fulla manniskor pa gatorna som i Ryssland sa det ar skont, flertalet har ar ju muslimer sa det har sin naturliga forklaring.

Har redan mott mycket trevliga manniskor pa vagen hit och har. Pa planet fran Stockholm/St. Petersburg satt jag bredvid tva japanskor. Tomomi och (Tsuko tror jag). Blev inbjuden till Los Angeles om jag har vagara forbi i framtiden. De hade spenderat midsommar i Stockholm och var mycket nojda. Sdan traffade jag en Kazakisk familj fran Stockholmsomradet pa semster och en Kirgiz/Tysk familj med kraftiga Baptistinfluensen. Mannen i familjen
stamde , pinsamt for min del, upp i gospel i check-in kon i St. Petersburg.

-He's got the whooole world in his haands!! You know, I can do it in German too.
- I bet you can..
- And in Russian...
- You don't really have to...
- I hope you have a bibel a home.
- Well...eehhr...

Sen gick resan bra. Satt bredvid tva fran frankrike i Tupolev-154:an till Bishkek och snackade ivag ju langre natten led. Tjejen i sallskapet misstankte starkt att flygvardinnorna shottade vodka mellan varven for de hade lite svarigheter att fokusera. Kandes tryggt! Naja, nog med stereotyper.

I overmorgon beger jag mig soderut till Osh for att korsa gransen till Kina via Irkestam Pass. Gransen ar stangd over helgen sa jag kommer forst fram pa mandag i Kashgar, en 18 timmars djavulsresa formodar jag. Till Osh ar det 5.

Uppdaterar med lite bilder innan jag far.

Stefan


Nu bär det av igen!

Hej!

Klockan är 07:30 på morgonen och efter ett par febrila sista nattimmar måste jag nog säga att jag är rätt så färdigpackad. Den stora ryggsäcken är fylld till bristningsgränsen och jag fasar över domen jag kommer få framför incheckningsdisken senare om en stund, jag ligger nämligen 3 kilo över och det är dyra kilon vi talar om!

Sådär lite i sista minuten fick jag besök av Randal från Nordirland, han kraschade en natt hemma hos mig och igår visade jag honom Vasamuséet och lite av stan. Han reste vidare till Uppsala på kvällen men senare kom Adam hem till mig för att säga hejdå. Var nog ingen god värd för han somnade på min soffa.

Alla prylar är förhoppningsvis med nu, en packlista kommer snart.

Uppdaterar när jag är framme i Bishkek!

Stefan